Informații utile

Informații utile

Siguranța și satisfacția ta sunt prioritățile întregii echipe implicate în organizarea călătoriei pe urmele lui Buddha. Te asigurăm că depunem toate eforturile pentru ca lucrurile să se desfășoare în condiții optime, conform programului. Cu toate că Nepalul și India ne oferă de multe ori doze de imprevizibil, ne străduim să găsim cele mai bune soluții, rugându-te să întâmpini astfel de situații posibile cu calm, înțelegere și flexibilitate.

Iată o serie de informații folositoare cu privire la această călătorie extraordinară, pe care știm că abia aștepți să o faci.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Întâlnirea cu o altă cultură, foarte diferită de a ta, și deplasările de mai lungă durată cu mașina pe drumuri nu întotdeauna netede ca în palmă, de care Nepalul și India nu duc lipsă, pot crea puțin disconfort. Asta însă nu trebuie să te sperie. Vom avea grijă să ai parte de o călătorie cât mai plăcută și cât mai bogată în experiențe frumoase.

În timpul acestei călătorii e bine ca discuțiile - mai ales cele aprinse - să fie drastic limitate sau chiar inexistente. Astfel, experiența vizitării locurilor sacre marcate de trecerea lui Buddha va putea fi mai bine interiorizată.

Te rugăm să fii atent, conștient și responsabil pentru acțiunile tale, să te supui programului conceput de organizatori, să te comporți conform caracterului acestei călătorii, respectând localnicii și obiceiurile lor, păstrând un ton cuviincios când te adresezi celorlalți participanți, ghidului, însoțitorului sau personalului hotelier. Abaterile de la această conduită nu sunt tolerate și, în ultimă instanță, pot duce chiar la eliminarea din grup.

Te rugăm să te îmbraci decent când vizitezi locurile sacre. Pantalonii scurți, hainele în culori țipătoare sau prea strâmte și provocatoare, care pun în evidență formele corpului, nu sunt încurajate în spațiul cultural nepalez și indian.

CONDIȚII DE CAZARE

Pentru confortul tău, ne străduim să alegem cele mai bune hoteluri din sectorul pelerinajelor, dar având în vedere că locurile de pelerinaj sunt în curs de dezvoltare, uneori e posibil să fim nevoiți să acceptăm și variante mai puțin ideale.

Dorim să-ți asigurăm cazare la standarde asemănătoare celor oferite de hotelurile Buddha din Kathmandu (Nepal), Nansc din Lumbini (Nepal), Vipassana din Bodh Gaya (India), Golden Buddha din Varanasi (India), Vinayak din Kushinagar (India).

Hotelurile dispun de camere cu băi (cu apă caldă), lumină de veghe și generator de electricitate (în cazul întreruperii curentului, situație frecventă în Nepal, rară în India), WiFi cu Internet gratuit.

MEDITAȚIE

Dacă dorești să te alături sesiunilor de meditație, te sfătuim să-ți aduci perna ta etc.

HRANĂ ȘI APĂ

De obicei, pe lângă delicioasele preparate locale, există și variante adeseori interpretate din bucătăria internațională. Nu îți putem garanta respectarea unui regim alimentar special, dar te asigurăm că vom face tot posibilul să-ți îndeplinim dorințele culinare.

E bine să fii atent ce mănânci și de unde mănânci, dacă nu vrei să te alegi cu stomacul în piuneze.

Apă de băut? Doar îmbuteliată.

NECESITĂȚI FIZIOLOGICE

Nu putem garanta că la toate opririle pentru rezolvarea necesităților fiziologice vei beneficia de toalete decente, așa că va trebui să te pregătești și pentru momente “în natură”.

MEDICAMENTE

Nu trebuie să vii cu dulăpiorul de prim ajutor după tine. Aplică regula celor 3 A: analgezice, antipiretice, antiinflamatoare. Dacă uiți ceva, găsești medicamente echivalente cu cele europene, la orice farmacie din Nepal și India.

VACCINARE

Nu este neapărat necesară pentru a călători în India și Nepal. Locurile pe unde mergem sunt sigure. Cu toate astea, dacă vei considera că e mai bine să te super-protejezi, consultă-ți medicul.

ASIGURARE DE CĂLĂTORIE

Asigurarea de călătorie e obligatorie. Pentru liniștea ta, te informăm că atât Nepalul, cât și India dispun de spitale moderne, bine dotate, cu personal competent, de care sperăm să nu fie nevoie.

ÎNSOȚITOR

Însoțitorul îți stă la dispoziție pentru orice informație sau nelămurire legată de călătorie, este alături de tine pe întreaga durată a călătoriei, îți prezintă obiectivele din Kathmandu, traduce în română comentariile profesorului Basanta Bidari și se asigură că din punct de vedere organizatoric totul merge bine, astfel ca tu să te bucuri din plin de experiență.

VREME

Atât în India, cât și în Nepal, lunile noiembrie și februarie-martie sunt plăcute, cu zile calde și nopți răcoroase, temperaturile variind între 5 grade Celsius (noaptea) și 25 de grade Celsius (ziua). Deși hotelurile sunt dotate cu pături și plăpumi, îți poți aduce un sac de dormit ceva mai subțire dacă așa te simți bine.

FORMALITĂȚI

Pașaportul trebuie să fie valabil cel puțin 6 luni de la data întoarcerii din călătorie. Nu ne asumăm nici o responsabilitate în cazul refuzului autorităților de a te primi în Nepal sau în India, ori de a te reține pentru eventuale cercetări.

Viza nepaleză o obții după ce aterizezi la Kathmandu, de la aeroport. Pe lângă pașaportul valabil cel puțin 6 luni de la data întoarcerii din călătorie, mai ai nevoie de o poză tip pașaport. Taxa de viză pentru 15 zile este 25 USD.

Viza indiană o obții înaintea călătoriei. Din februarie 2016, cetățenii români pot aplica pentru viza electronică (e-tourist visa).

În cazul nefericit al unui eventual refuz al autorităților de a-ți acorda viză, suntem absolviți de orice responsabilitate.

FACILITĂȚI

Nepal și India dispun de facilități bancare moderne (bancomate, plăți cu cardul etc.) și de numeroase oficii de schimb valutar acreditate.

WiFi este disponibil în aproape toate hotelurile, dar uneori viteza sau funcționarea pot lăsa de dorit. Internet Cafe-urile sunt opțiuni sigure.

DE REȚINUT

Atât nepalezii, cât și indienii sunt în general primitori și prietenoși cu străinii. Te poți aștepta să intre în vorbă cu tine și, uneori, să îți ceară să faci poze cu ei.

În anumite locuri prețurile pot fi negociate, în altele nu.