Itinerariu

Itinerariu

Te invităm într-o călătorie de 14 zile în India și Nepal pe urmele lui Buddha. De la locul nașterii până la locul trecerii în Nirvana, pășește călăuzit de prof. Basanta Bidari pe calea străbătută de cel care acum 2.500 de ani a renunțat la viața îndestulată de prinț pentru a căuta eliberarea.

Click aici ca să vezi harta detaliată a traseului.

Buddha Yatra | Before the Bodh Tree in Bodh Gaya, India - 2

 

ZIUA 01 - NEW DELHI / GAYA / BODH GAYA

După aterizarea la New Delhi, te îmbarci pentru zborul intern către Gaya și de acolo transferat la hotel de reprezentanții Buddha Yatra.

După o scurtă pauză de odihnă, urmează o prezentare a călătoriei făcută de prof. Basanta Bidari. 

La asfințit, adunarea în jurul Arborelui  Trezirii, la locul unde călugărul Gautama a devenit Buddha.

 

 

ZIUA 02 - BODHGAYA

Zi plină la Bodh Gaya. După micul dejun, prof. Basanta Bidari te duce la peștera Mahakala, unde călugărul Gautama a recurs la practici ascetice severe timp de 6 luni, înainte de iluminare, apoi la locul unde Sujata i-a oferit viitorului Buddha orez cu lapte și miere, iar la sfârșit ajungi din nou la locul iluminării, unde poți medita sub Arborele Trezirii alături de pelerinii sosiți din toate colțurile lumii.

 

 

ZIUA 03 - BODHGAYA

Zi liberă la la Bodh Gaya, de explorat în voie. Poți medita de dimineața până seara în preajma Arborelui Trezirii sau în templele din zonă.

 

 

ZIUA 04 - VARANASI

După micul dejun, pornești spre străvechiul oraș Varanasi. Senzații noi, bulversante și contradictorii la Varanasi, pe malul Gangelui. Seara te plimbi cu barca pe Gange și participi la ceremonia aarti. 

ZIUA 05 - SARNATH, VARANASI

După micul dejun, pornești spre Sarnath, locul unde Buddha a rostit primul discurs, enunțând Cele Patru Adevăruri Nobile și proclamând Calea care duce la eliberare.

Te întorci la Varanasi, unde ești liber să explorezi din nou străduțele întortocheate ale străvechiului oraș, contemplând viața, moartea și impermanența. Seara înapoi la hotel, pentru odihnă.

 

Buddha Yatra | Ghats in Varanasi - India

 

ZIUA 06 - VARANASI

Zi liberă la Varanasi. Vei explora locul în voie, absorbind pe îndelete spectacolul contradictoriu și complex care are loc zi de zi în zona ghat-urilor, pe malul Mamei Ganga.

 

 

ZIUA 07 - KUSHINAGAR

După micul dejun, pornești spre Kushinagar, locul unde Buddha a trecut în Nirvana... Ajungi acolo pe înserat și te cazezi la hotel.

 

ZIUA 08 - KUSHINAGAR

Vizitezi Templul Mahaparinirvana, ridicat pe locul unde Buddha a trecut în Nirvana, și stupa unde rămășițele sale pământești au fost incinerate. Meditezi. 

 

 

ZIUA 09 - LUMBINI

După micul dejun, pornești spre Lumbini unde vei ajunge spre apus, după ce treci granița cu Nepalul. Te cazezi la hotel și până se întunecă ai timp să vizitezi Pagoda Păcii.

 

Buddha Yatra | The Ashoka Pillar in Lumbini, Nepal

ZIUA 10 - LUMBINI

Zi plină la Lumbini și prin împrejurimi. Călăuzit de prof. Basanta Bidari vizitezi câteva mănăstiri din Zona Monastică, pășești în Grădina Sacră și în Templul Maya Devi, te reculegi la locul unde s-a născut Buddha, vezi Coloana lui Ashoka, te plimbi printre ruinele palatului din Kapilavastu unde prințul Siddhartha a locuit până la Marea Renunțare, când avea 29 de ani, vizitezi Nigrodharama, unde Buddha și-a reîntâlnit familia după iluminare, la 7 ani de la Marea Renunțare. Te întorci la Hotel, pentru cina de bun rămas; a sosit timpul să te desparți de prof. Basanta Bidari...

 

Buddha Yatra | Prof. Basanta Bidari & Pilgrims Resting at Kapilavastu, Nepal

 

ZIUA 11 - LUMBINI

Zi liberă la Lumbini, pentru reculegere și meditație.

 

ZIUA 12 - KATHMANDU

Ajungi în capitala Nepalului, te cazezi la hotel după care poți să te pierzi pe străduțele labirintice din Thamel, fascinantul cartier turistic din Kathmandu. Când te regăsești, te întorci la hotel pentru odihnă.

 

 

ZIUA 13 - KATHMANDU

Zbori în zori (opțional!) de-a lungul masivului himalayan, ca să vezi de aproape Everestul. După micul dejun, vizită la o mănăstire buddhistă pentru o prelegere Dharma, susținută de un călugăr sau de o călugăriță - în cazul în care acest eveniment se întâmplă; mănăstirea își rezervă dreptul de a anula prelegerile zilnice în anumite situații.

Urmează Boudhanath (una dintre cele mai mari stupa din Nepal) și Swayambhunath (emblematicul Templu al Maimuțelor), după care înapoi în Thamel, pentru un scurt program de voie (bună), o ultimă rundă de cumpărături și cina de bun rămas cu tovarășii de călătorie. Înapoi la Hotel, pentru odihnă.

 

ZIUA 14 - KATHMANDU

Cei care s-au înscris la programul "Descoperă buddhismul în 10 zile" sunt conduși la mănăstirea Kopan, restul la aeroport, pentru întoarcerea acasă...

 

Opțional! 10 zile într-o mănăstire buddhistă din Nepal

Călătoria ta poate continua încă 10 zile dacă optezi pentru programul “Descoperă buddhismul”, oferit de mănăstirea Kopan din Kathmandu (Nepal) în perioada 30 martie – 9 aprilie 2018. Toate detaliile aici.

Harta traseului