Viza electronică pentru India

Cum obții viza pentru India, varianta electronică

Pentru călătoria noastră în India și Nepal pe urmele lui Buddha ai nevoie de vize.

Viza pentru Nepal o primești on arrival. Detalii aici.

Spre deosebire de viza clasică, viza electronică pentru India sau e-TOURIST VISA (eTV) se acordă pentru 2 luni și are două intrări (printr-unul din punctele de trecere specificate). Demersurile pentru obținere acestei vize se fac exclusiv online. Urmează instrucțiunile de mai jos ca să obții viza eTV pentru India fără bătăi de cap. Succes!

[Informații actualizate în septembrie 2017]

COMPLETEAZĂ FORMULARUL ONLINE

 

Mare grijă! Există multe site-uri care pretind că te ajută să aplici pentru viza indiană. Nu ceda ispitei, cel mai probabil sunt escrocherii. Riști să-ți pierzi timpul și banii. Intră DOAR aici: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

Apasă butonul portocaliu din stânga paginii (unde scrie Regular Visa Application), apoi introdu datele cu atenție, ținând cont de indicațiile date mai jos.

Încarcă o poză de-a ta, în formatul cerut, când sistemul ți-o cere. Apoi încarcă imaginea (fotografiată sau scanată) a filei cu datele din pașaportul tău, în format PDF.

Plătește. Cu cardul sau prin PayPal. Vei primi un e-mail automat, cu numărul de înregistrare a aplicației, urmând ca în maximum 72 de ore să primești și viza, tot printr-un e-mail.

 

APUCĂ-TE DE TREABĂ

 

Asigură-te că ai pașaport obișnuit (nu temporar!) și, după ce completezi câmpurile, introdu codul de verificare și apoi apasă butonul Continue. Vei primi un număr pe care e bine să-l păstrezi, ca să nu fii nevoit(ă) să o iei de la capăt cu formularul în cazul în care se întrerupe curentul, se resetează calculatorul sau vin extratereștrii.

Dacă, dintr-un motiv sau altul, ai întrerupt completarea formularului, dar ai salvat numărul despre care tocmai am scris, revino la pagina https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html și apasă butonul roz, pe care scrie Complete Partially Filled Form.

 

LOCURILE PE CARE URMEAZĂ SĂ LE VIZITEZI ȘI SCOPUL VIZITEI

 

Călătoria pe urmele lui Buddha trece prin Varanasi, Sarnath, Bodhgaya, Rajgir, Vaishali și Kushinagar. Acestea sunt localitățile pe care trebuie să le treci în formular. 

După care, la scopul vizitei, vei selecta, evident, TOURISM, nu “tratamentul medical al sinelui”, cu toate că pentru un fel de tratament al sinelui mergem în călătoria asta 🙂

REFERINȚE ÎN INDIA

 

Vei trece datele pe care ți le trimitem prin email.

FOTOGRAFIA & FILA CU DATELE DIN PAȘAPORT

 

E foarte important să respecți specificațiile. Fă-ți poza cu telefonul, dacă ai unul bun. Dacă nu ai și dacă nu reușești singur(ă), roagă un prieten sau mergi la un studio foto. Cel mai probabil, va trebui să mergi oricum la un studio foto pentru că ai nevoie și de poza tipărită, nu doar de cea electronică. Dacă mergi la studio, ia cu tine un suport USB, să-ți dea poza electronică pe care trebuie să o încarci în formular.

Poza tipărită trebuie să fie un pătrat cu latura de 5 cm. O să ai nevoie de un exemplar ca să-l lipești pe formularul tipărit și de încă unul pentru viza nepaleză.

Poza electronică e bine să fie în format JPG, între 10 Kb și 300 Kb, pătrată, cu latura de minimum 350 pixeli și maximum 1000 pixeli. 

După ce ai încărcat poza, ți se mai cere să încarci și o fotocopie a filei cu datele din pașaport. În format PDF. Dacă i-ai făcut poză pașaportului cu telefonul și nu știi cum să convertești din JPG în PDF, documentează-te pe Google (varianta lentă) sau dă clic aici (varianta rapidă). 

NOTA DE PLATĂ

 

Ai completat tot și cu atenție, ai încărcat poza, ți-a mers și cu pașaportul, ești aproape gata. Mai ai de achitat nota de plată 🙂 Notează id-ul apărut în fereastra pop-up și apasă OK.

Sunt mai multe variante de plată, fie cu cardul, fie prin PayPal. Plata în exemplul alăturat a fost făcută prin SBIePay (una dintre cele două opțiuni de plată cu cardul). TOTAL: 49.20 USD

GRANTED

 

După un interval de timp mai scurt sau mai lung, în limita celor 72 de ore anunțate, vei primi un e-mail cu statutul GRANTED, plus alte informații utile. Adică ai obținut viza.

Accesează linkul: https://indianvisaonline.gov.in/visa/StatusEnquiry?visa_service_req=3

Introdu ID-ul aplicației, pașaportul și codul de verificare după care apasă butonul CHECK STATUS

Citește cu atenție, la APPLICATION STATUS trebuie să citești GRANTED. Poți răsufla ușurat(ă). Nu-ți mai rămâne decât să apeși butonul PRINT STATUS.

În calculator se va salva un document PDF, pe care te rog să-l tipărești. Documentul ține loc de viză până când aceasta ți se va lipi în pașaport, după ce aterizezi. Gata. Ești pregătit(ă) pentru India, următoarea ta destinație.