Viza pentru India, varianta clasică

Cum obții viza pentru India, varianta clasică

Pentru călătoria noastră în India și Nepal pe urmele lui Buddha ai nevoie de vize.

Viza pentru Nepal o primești on arrival. Detalii aici.

Spre deosebire de viza electronică sau e-TOURIST VISA (eTV), viza clasică pentru India se acordă pentru o perioadă de până la 6 luni și are intrări multiple. Demersurile pentru obținere acestei vize se fac atât online (unde trebuie completat formularul), cât și prin prezentare nemijlocită la ambasada Indiei din București. Urmează instrucțiunile de mai jos ca să obții viza clasică pentru India fără bătăi de cap. Succes!

[Informații actualizate în ianuarie 2017]

COMPLETEAZĂ FORMULARUL

 

Mare grijă! Există multe site-uri care pretind că te ajută să aplici pentru viza indiană. Nu ceda ispitei, cel mai probabil sunt escrocherii. Riști să-ți pierzi timpul și banii. Intră DOAR aici: https://indianvisaonline.gov.in/visa/

Apasă butonul portocaliu din stânga paginii (unde scrie Regular Visa Application), apoi introdu datele cu atenție, ținând cont de indicațiile date mai jos.

Încarcă o poză de-a ta, în formatul cerut, când sistemul ți-o cere. Asigură-te că poza s-a încărcat, ea trebuie să apară în stânga sus, pe prima pagină a formularului generat automat pentru tipărire. Dacă nu s-a încărcat, e posibil să reiei tot procesul. Mai bine acum, decât să-ți zică la ambasadă să te duci frumușel acasă și să mai încerci o dată (așa cum am pățit eu).

Salvează formularul completat în calculator.

APUCĂ-TE DE TREABĂ

 

Completează ca în exemplul alăturat, selectează TOURIST VISA din meniu, iar la data sosirii în India trece prima zi a călătoriei noastre pe urmele lui Buddha.

După ce completezi, introdu codul de verificare și apoi apasă butonul Continue. Vei primi un număr pe care e bine să-l păstrezi, ca să nu fii nevoit(ă) să o iei de la capăt cu formularul în cazul în care se întrerupe curentul, se resetează calculatorul sau vin extratereștrii.

 

LOCURILE PE CARE URMEAZĂ SĂ LE VIZITEZI ȘI SCOPUL VIZITEI

 

Călătoria pe urmele lui Buddha trece prin Varanasi, Sarnath, Bodhgaya, Rajgir, Vaishali și Kushinagar. Acestea sunt localitățile pe care trebuie să le treci în formular.

Scrie PILGRIMAGE la scopul vizitei.

REFERINȚE ÎN INDIA

 

Vei trece datele pe care ți le trimitem prin email.

FOTOGRAFIA

 

E foarte important să respecți specificațiile alăturate.

Fă-ți poza cu telefonul, dacă ai unul bun. Dacă nu ai și dacă nu reușești singur(ă), roagă un prieten sau mergi la un studio foto. Cel mai probabil, va trebui să mergi oricum la un studio foto pentru că ai nevoie și de poza tipărită, nu doar de cea electronică. Dacă mergi la studio, ia cu tine un suport USB, să-ți dea poza electronică pe care trebuie să o încarci în formular.

Poza tipărită trebuie să fie un pătrat cu latura de 5 cm. O să ai nevoie de un exemplar ca să-l lipești pe formularul tipărit și de încă unul pentru viza nepaleză.

Poza electronică e bine să fie în format JPG, între 10 Kb și 300 Kb, pătrată, cu latura de minimum 350 pixeli și maximum 1000 pixeli. 

PUNE TOTUL ÎN PLIC

 

Asigură-te încă o dată că formularul salvat mai devreme conține poza ta, apoi tipărește-l. Lipește în locul indicat poza tipărită la studio, apoi semnează-te pe prima pagină sub poză și încă o dată pe a doua pagină, la sfîrșit. Pune formularul în plic.

Tipărește invitația agenției din India (conține lista cu cazările), trimisă prin email. Pune-o în plic.

Tipărește biletul de avion (sau rezervarea) și pune-l în plic.

Asigură-te că pașaportul e unul obișnuit (nu temporar), valabil 6 luni de la data întoarcerii din călătorie. Pune-l în plic.

Ia plicul cu tine și dă fuga la Ambasada Indiei din București. Adică aici: http://www.eoiromania.in/eoi.php?id=Location.

Aplicația online are nevoie de 12 ore ca să se propage în sistem, așa că lasă cel puțin o zi, dar nu mai mult de 3 săptămâni, între momentul completării formularului și prezentarea la ambasadă. 

TAXA

 

Ai ajuns la ambasadă, ai predat plicul cu documentele, totul e în regulă. Urmează nota de plată. Aruncă un ochi aici ca să vezi cât te costă toată distracția:

http://www.eoiromania.in/eoi.php?id=Fee

A doua sau a treia zi primești pașaportul cu viza. Viza primită are durata de până la 6 luni și e valabilă din ziua în care ai depus documentele.

RECAPITULARE

 

Caută specificațiile pentru viza turistică urmând linkul: http://www.eoiromania.in/eoi.php?id=Visa

Sau citește-le aici, traduse: 

Turiștii care vor să viziteze India primesc o viză cu durata de până la 6 luni. Viza este individuală, cu intrări multiple și nu poate fi extinsă.

Documente necesare:

  • pașaport valabil cel puțin 180 de zile de la data întoarcerii din călătorie, cu cel puțin 2 file libere;
  • o fotografie recentă, tip pașaport (în condițiile enumerate mai sus);
  • formularul completat online, semnat;
  • zborul rezervat (nu neapărat biletul achiziționat);
  • rezervarea hotelului / hotelurilor în India, pe durata șederii;
  • invitația.